Intervju med Oskar Henriksen, sporstmanager!

Partille Tennis & Padel är stolta att presentera Oskar Henriksen som vår nya sportchef. Oskar är redo att ta klubben till nya höjder, och vi satte oss ner med honom för att få en inblick i hans bakgrund och syn på sitt nya uppdrag.

Hej Oskar! Hur känns det att vara på plats?

Det är oerhört spännande att äntligen vara igång! Jag är otroligt taggad över min nya roll här på klubben. Partille Tennis är en ikonisk förening som har utvecklat många framstående spelare genom åren, och med en fantastisk verksamhet för alla åldrar och spelnivåer.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag är Oskar Henriksen, 31 år gammal, uppvuxen i Kungsbacka och bor nu med fru, barn och hund i Lindome. Min far var en duktig tennisspelare på 70/80-talet och har bland annat varit dubbelpartner med Anders Järryd, så jag har haft tennisen i blodet sedan barnsben. Uppvuxen på Ullevi TK och GLTK började jag spela tennis tidigt och har varit en tävlingsjunior för GLTK. Trots att jag aldrig nådde upp till min pappas nivå med några SM-guld så har jag en stor passion för sporten och spelar numera tennis och padel några gånger i veckan.

Vad har du gjort efter du slutade som tävlingsjunior?

Efter min tid som tävlingsjunior har jag utbildat mig samt genomgått tränar- och domarutbildningar i Sverige. Jag har arbetat som tränare på Särö, Kungsbacka och GLTK. Under de senaste åren har jag varit Key Account Manager inom sportbranschen.

Vad kommer du fokusera på i din nya roll?

I min nya roll kommer mitt primära fokus att ligga på att skapa en djupare förståelse för hur föreningen fungerar. Det innebär att jag kommer att samarbeta nära med tränarna, styrelsen och medlemmarna för att bygga starka relationer och skapa en solid grund. Ett av mina huvudmål är att öka intresset för tennis & padel i alla åldrar och göra Partille Tennis & Padel ännu mer synligt. Jag har fördelen av ett starkt kontaktnät, och jag hoppas kunna dra nytta av detta för att främja föreningens syften och mål. Min erfarenhet från arbete inom andra klubbar och branscher kommer också att vara till nytta. Mitt långsiktiga mål är att lyfta Partille Tennis & Padel till en helt ny nivå!

Tack, Oskar! Vi hoppas att denna intervju ger våra medlemmar en närmare inblick i vår nya sportchef. Tveka inte att säga hej till Oskar när ni ser honom på klubben.

Anders Hammarstrand